Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου Μουδανιών

Υποβλήθηκε από το Δήμο Ν. Προποντίδας πρόταση χρηματοδότησης του έργου: "Ανάπλαση του αύλειου χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου Ν. Μουδανιών", συνολικού προϋπολογισμού 2.620.000 ευρώ, για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το έργο αφορά στην διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου στην παραθαλάσσια περιοχή που γειτνιάζει με το ανοιχτό αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών (ΒΚ251) με σκοπό να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της διάβρωσης και της υποβάθμισης του παραλιακού μετώπου. Με την περιβαλλοντική αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο με χώρους αναψυχής, καθώς και λειτουργικούς χώρους κατά μήκος της παραλίας. 
Η παρέμβαση στην περιοχή περιλαμβάνει δημιουργία ζωνών πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής. Οι χώροι που θα δημιουργηθούν διαχωρίζονται ως εξής:
1. Χώροι ήπιας δραστηριότητας:
α) Ζώνη περιπάτου κατά μήκος της παραλίας,
β) πλατεία εισόδου ανοιχτού αμφιθεάτρου με ημιυπαίθριο αναψυκτήριο,
γ) ανοιχτός αμφιθεατρικός χώρος – πάρκο με ημιυπαίθριο αναψυκτήριο.
2. Χώροι έντονης δραστηριότητας: 
α) Παιδική χαρά,
β) skatepark,
γ) ποδηλατόδρομος
3. Χώροι στάθμευσης: Στην είσοδο της περιοχής θα εγκατασταθεί ο χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων της πόλης. Η δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή είναι αναγκαία δεδομένου ότι στο ανοιχτό αμφιθέατρο προσέρχονται κάτοικοι και επισκέπτες τόσο των Νέων Μουδανιών όσο και των γύρω περιοχών. Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με το ανοιχτό θέατρο για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, ενώ ιδιαίτερη μνεία δόθηκε για την εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ.
4. Φωτισμός:
 Ο φωτισμός του χώρου εξασφαλίζει την αισθητική αναβάθμιση καθώς και την ασφάλεια της περιοχής. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται φωτιστικά σε ιστούς και ενδοδαπέδια φωτιστικά. Όλοι οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται είναι LED για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας συμβάλλοντας στην προστασία του
περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους χρήσης.
5. Εγκατάσταση Πρασίνου: Η έκταση της φύτευσης είναι η μέγιστη δυνατή ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι επιθυμητές χρήσεις/ δραστηριότητες στην περιοχή αλλά, ταυτόχρονα, να εξασφαλιστούν τα οφέλη που προσδίδει το πράσινο (μείωση θερμοκρασίας περιβάλλοντος, αισθητική αναβάθμιση). Χρησιμοποιούνται δέντρα, θάμνοι, πολυετή ποώδη, αναρριχώμενα και κωνοφόρα φυτά. Με την εισαγωγή φύτευσης στο χώρο επιτυγχάνεται μείωση της θερμοκρασίας. Δέντρα εγκαθίστανται σε όλη την υπό μελέτη έκταση για τη σκίαση του χώρου όπου υπάρχουν καθιστικά σημεία και διαδρομές πεζών/ ποδηλατών. Η πλατεία που περιβάλλει το ανοιχτό θέατρο είναι φυτεμένη με δέντρα (κυρίαρχο είδος Pinus pinea) για να σκιαστεί η περιοχή ώστε να μην επιβαρυνθεί και να εξισορροπηθεί θερμικά η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το ανοιχτό θέατρο. Εγκαθίσταται φυτικό υλικό σε όλο το πρανές στο ανατολικό άκρο της περιοχής για την αντιμετώπιση της διάβρωσης.
6. Έργα Υποδομής: Θα κατασκευασθεί δίκτυο ομβρίων και δίκτυο άρδευσης.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου